Dossier Het stikstofprobleem — 13a

Onze e-mail aan het Mesdag Zuivelfonds

[21 februrai 2020]

LS,

Met interesse hebben wij de presentaties van de resultaten van de berekeningen van de stikstofdepositie op 20 februari in Nieuwspoort gevolgd. De bijdrage van de agrarische sector is, mogen we toch wel zeggen, schokkend lager dan door het RIVM eerder is berekend. Wij hechten aan transparantie en uw organisatie ook, zo blijkt uit de discussies van de afgelopen maanden. Daarom zouden wij graag de beschikking krijgen over de onderbouwende informatie ten aanzien van de presentatie van Richard Zijlstra. Een digitale versie van deze publicatie is voor ons voldoende.

[Reactie van het Mesdagfonds op 23 februari]

Zie www.mesdag-fonds.nl.
Op deze site kunt u alle presentaties terug vinden.

[Onze verduidelijking op 24 februari]

Hartelijk dank voor uw reactie. Het is echter niet waarnaar we vroegen. Het gaat ons om de onderbouwende informatie waarop de uitspraken van Zijlstra zijn gebaseerd.
Dus een rapport of notitie of iets dergelijks. Wanneer mogen we dat verwachten?
De heer Vogelaar wees er namelijk nadrukkelijk op. Hij zie: 'Dat van ons komt zo meteen ook online.' En dit ging over de berekeningen en uitkomsten daarvan.
[zie bij 2 uur 13 min van de totale presentatie op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=Vo__gqz9O4Y].
Wij horen graag van u.

[Reactie van het Mesdagfonds op 25 februari]

Zie www.mesdag-fonds.nl. Hierop zie je de presentatie van richard met daarin een filmpje met alle runs. Let op groot bestand. En daaronder een link naar achtergrond info. Bovenaan die link staat directory aerius. Daarin zitten alle gedraaide runs

Dat zijn technische bestanden die data computers goed kunnen lezen en de open gegevens die we ook met rivm delen. Voor technische vragen zit daar alle info in. Een geschreven rapport anders dan de presentatie hebben we nog niet. Na veel rechtzaken hebben we uiteindelijk de gegevens gekregen waar 40 jaar onderzoek en ontwikkeling in zit. En in 3 weken hebben we dat geprobeerd te analyseren. Met terugrapportage voor kamerreces en voor stikstof nota die uiteindelijk donderdag niet is uitgebracht.
We hebben de inhoud al gedeeld met rivm en andere deskundigen En zijn nu bezig met verifieren van de nadere uitlatingen van rivm.

Daarna besluiten we of er een uitgebreid rapport wordt geschreven of alleen de runs uit aerius (waar het feitleijk om gaat) worden gedeeld.

 

Logo LUVO